Na ocvrti cikoriji s »Krnčanovo« omako
(Kmetija na Krnicah / Boštjan Novak)
Oprane in posušene cikorijine liste narežemo na debelejše rezance in jih po malem ocvremo v vročem olju. S penovko jih poberemo in položimo na papirnato brisačo, da se odcedijo.
Smetano in nariban sir na majhnem ognju segrevamo toliko časa, da se omaka lepo poveže. Omaka ne sme zavreti. Po okusu začinimo s soljo, poprom in z majaronom. Če je omaka pregosta, jo razredčimo z malo mleka.
Kuhane idrijske žlikrofe damo v omako in ponev narahlo pretresemo, da se jih omaka oprime. Na sredino krožnika položimo ocvrto cikorijo in nanjo pripravljene idrijske žlikrofe.
ZA 4 OSEBE POTREBUJEMO:
- 300 g cikorije
- olje za cvrenje
- 100 g staranega sira »Krnčan« (ali drugega zorjenega kravjega sira)
- 2 dl sladke smetane
- sol
- poper
- majaron
ČAS PRIPRAVE: 20 minut
Več o idrijskih žlikrofih najdete na www.idrijski-zlikrofi.si
Komentarji
Objavite komentar