Na zelenjavni posteljici z omako s štirimi siri


(Boštjan Novak)

Zelenjavo narežemo na tanke rezance (julliene) in jo na hitro prevremo v malo slanega kropa, lahko pa tudi na sopari.

Sire naribamo, jih damo v zavreto alpsko smetano in kuhamo na majhnem ognju. Če je omaka pregosta, jo redčimo z mlekom.

Na oljčnem olju sotiramo zelenjavo, jo začinimo in obročasto naložimo na krožnik. Na sredino damo kuhane žlikrofe, pokapljamo s sirovo omako in okrasimo s koprčevimi in timijanovimi vršički ter drobno sesekljano rdečo papriko.

ZA 4 OSEBE POTREBUJEMO:

  • po 70 g korenja, bučk, rdeče paprike in pora
  • sol
  • olivno olje
  • sveža bazilika
  • timijan
  • šetraj
  • sol
  • po 40 g topljenega ementala, gavde, edamca in parmezana
  • 1,25 dl sladke smetane
  • mleko po potrebi

Za izgotovitev:

  • vršički timijana in koprca
  • sesekljana rdeča paprika

TEŽAVNOST: srednje zahtevna
ČAS PRIPRAVE: 35 minut

Več o idrijskih žlikrofih najdete na www.idrijski-zlikrofi.si

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Na ocvrti cikoriji s »Krnčanovo« omako