Na zelenjavni posteljici z omako s štirimi siri
(Boštjan Novak)
Zelenjavo narežemo na tanke rezance (julliene) in jo na hitro prevremo v malo slanega kropa, lahko pa tudi na sopari.
Sire naribamo, jih damo v zavreto alpsko smetano in kuhamo na majhnem ognju. Če je omaka pregosta, jo redčimo z mlekom.
Na oljčnem olju sotiramo zelenjavo, jo začinimo in obročasto naložimo na krožnik. Na sredino damo kuhane žlikrofe, pokapljamo s sirovo omako in okrasimo s koprčevimi in timijanovimi vršički ter drobno sesekljano rdečo papriko.
ZA 4 OSEBE POTREBUJEMO:
- po 70 g korenja, bučk, rdeče paprike in pora
- sol
- olivno olje
- sveža bazilika
- timijan
- šetraj
- sol
- po 40 g topljenega ementala, gavde, edamca in parmezana
- 1,25 dl sladke smetane
- mleko po potrebi
Za izgotovitev:
- vršički timijana in koprca
- sesekljana rdeča paprika
TEŽAVNOST: srednje zahtevna
ČAS PRIPRAVE: 35 minut
Več o idrijskih žlikrofih najdete na www.idrijski-zlikrofi.si
Komentarji
Objavite komentar